Un vaccin pentru malarie dezvoltat de Universitatea Oxford a arătat o eficacitate de 77% în primele teste pe subiecți umani și ar putea fi o descoperire uriașă în lupta împotriva bolii, informează BBC. Malaria ucide peste 400.000 de oameni în fiecare an, majoritatea copii din Africa Subsahariană.

Multe vaccinuri au fost testate în decursul anilor, însă niciunul n-a avut rezultatele așteptate. Cercetătorii spun că vaccinul ar putea avea un impact major asupra sănătății oamenilor.

Testat pe 450 de copii din Burkina Faso, vaccinul s-a dovedit a fi sigur și a prezentat o eficacitate ridicată la 12 luni de la data administrării. Un test derulat pe 5.000 de copii cu vârste cuprinse între cinci luni și trei ani va avea loc în patru țări africane, pentru a confirma descoperirile actuale.

Malaria este o boală periculoasă provocată de paraziții transmiși oamenilor prin înțepăturile țânțarilor. Deși poate fi prevenită și se poate trata, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) estimează că au existat peste 229 de milioane de cazuri în 2019, soldate cu 409.000 de morți.

mai mult la   /www.digi24.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.